sterretjes

Fantasie op maat

Fantasiefontein ontwikkelt één- en meerdaagse projecten voor kinderen met het oog op talentontwikkeling. Met als uitgangspunt: ieder kind is ambitieus en talentvol.

Bekijk het volgende filmpje van één van de projecten van Fantasiefontein: Project ‘Kleur je talent’ op CBS ‘t Twiespan in Emmen.

Hoe kan een kind zijn talent ontdekken en inzetten om zich te ontwikkelen?

Gedurende het project neemt Fantasiefontein kinderen mee in een belevingsvolle ontdekkingsreis vol met opdrachten en activiteiten opzoek naar hun talenten. De een is heel sterk in taal, leest veel en graag en leert daarom sneller door bijvoorbeeld taalspelletjes. Een ander blinkt uit in beweging en weer iemand anders gebruikt muziek om zich nieuwe dingen eigen te maken. Kinderen worden uitgedaagd en gestimuleerd en krijgen meer inzicht in hun eigen kunnen, interesses en talenten. Dit vergroot het zelfvertrouwen en de motivatie van het kind en daagt het uit om meer uit zichzelf te halen.

Kinderen spelen de hoofdrol in de projecten van Fantasiefontein, maar daarnaast vormt het inzicht en de betrokkenheid van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders ook een belangrijke factor. Het onderwijs kan middels deze projecten nog beter inspelen op de behoeften en leerstijlen van kinderen.

Fantasiefontein denkt graag met u mee en helpt u met deze uitdaging! Wij luisteren naar uw behoeften en wensen en ontwikkelen daar een passend project voor. Het project zal van A tot Z door Fantasiefontein worden voorbereid, waarmee wij een stukje organisatie uit handen nemen van drukke leerkrachten. Indien gewenst kan een project voor het onderwijs aansluiten bij de kerndoelen. De projecten worden ontwikkeld aan de hand van een thema.

Alle voordelen nog even op een rijtje:

– Maakt kinderen bewuster van hun eigen talent(en)

– Waardevolle aanvulling voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers

– Unieke ontdekkingsreis naar de talenten van een kind

– Organisatie wordt van A tot Z uit handen genomen

Impressie van belevingsvolle projecten? Lees verder …